Portfolio

Opdrachtgever: Dienst Publiekszaken Gemeente Oss
Periode: januari 2012 – 2013

Doel: duurzame organisatieontwikkeling

Traject: Het verbinden van leerdoelen aan organisatiedoelen, waardoor organisatieontwikkeling plaatsvindt. Dat doen we door te kijken en te luisteren naar mensen op de werkvloer. Door met medewerkers, teamleiders en afdelingshoofden hun ambities en ontwikkeldoelen te laten formuleren. Die geven zij dan zelf vorm in een leerprogramma. De klant staat daarbij centraal en deze wordt ook betrokken, dat is richtinggevend in dit programma. Het met- en van elkaar te leren zorgt voor een doorlopend proces, het hele systeem is daarbij betrokken. Het leren op individueel- team en organisatieniveau wordt daardoor samengebracht.


Werkvormen
Diverse leergroepen faciliteren door met elkaar een passend programma te maken en hen daarbij te coachen. Er zijn innovatieteams die kwaliteitsverbetering aanbrengen in hun onderlinge samenwerking aan de balie. Een ander team leert om beter gebruik te maken van de verschillende werkstijlen en in koppels werken zij samen rond klantvragen. Er zijn ook groepen die, via een training, oplossingsgericht leren coachen. Zij willen vanuit een eenduidige oplossingsgerichte visie leren naar problemen te kijken en ernaar handelen. Hiermee wordt zelfwerkzaamheid van burgers gestimuleerd en de kracht van elk individu aangeboord.

Resultaat (tot nu toe):
Energie en betrokkenheid bij medewerkers,inspiratie en inzicht en meer gerichte samenwerking rond klantgroepen. Eigenaarschap van medewerkers, zij zitten zelf aan het stuur, zijn eigenaar van hun eigen ontwikkeling, zij krijgen een bredere kijk op het vak. De klanttevredenheid stijgt.
 
 
 

Contact

Geni Horstink Advies Geni Horstink
Reeverdijk 13
7217 LA Harfsen
T 0573-430892
M 06-51134149
E info@genihorstinkadvies.nl

Blog


Geplaatst op: 29 oktober 2019Zondag was er een item op het NOS journaal dat me raakte. Ik dacht meteen 'wow wat een prachtige oplossing heeft Stella bedacht voor álle betrokkenen'. Ik vroeg me bij dit verhaal ook af: 'wat werkt hier dan zo goed?' 
Lees verder
Copyright 2011 - Geni Horstink Advies  -